ONS MAATWERK IS ECHT VAKWERK

Iedereen is anders. Eigen voorkeuren, aandachtspunten en een eigen lichaam. Van een maatpak verwacht u dat het u perfect past. Het moet u flatteren en mag u niet beperken in uw bewegingen.
Dat kan alleen als het juist opgemeten en vakkundig in elkaar gezet wordt.
In ons atelier creëren we een structuur die we aan uw lichaam aanpassen. De productie gebeurt bij een gerenommeerde ateliers in Engeland, en de finale afwerking gebeurt opnieuw in ons atelier.

br-lazy"
STAP 1: WIJ METEN U OP

Wij meten u traditioneel op en passen een basismodel aan dat wij aanpassen op postuur en strak tailleren. Indien nodig halen we ter plaatse broeken uit elkaar, en passen we de vorm provisoir aan als test. Wij houden er rekening mee dat uw kostuum soms gedragen wordt op sneakers en t-shirt.

STAP 2: U KIEST EEN STOF

U kiest een stof uit onze stoffenboeken. Wij geven uitleg over de dikte van de stof, het motief, het merk en de verwerkbaarheid. Wij helpen op basis van uw voorkeur en de functionaliteit (werk, feest, vrije tijd, zomer, winter).

br-lazy"
br-lazy"
STAP 3: U PERSONALISEERT

U personaliseert uw pak tot een uniek exemplaar. U kiest tussen twee- of driedelig, model vest (enkelknoops, dubbelknoops, etc.), voering en kleurige details. U hebt onbeperkte opties: 2000 stofdesigns, 200 voeringen, 55 knopvarianten en 5300 detailopties. We doen ook het volledige scala aan traditionele Britse kledij: Smoking Jackets, Morning Suit, Evening Tailcoat, Frock Coat, Schotse Highland kledij, Country Wear (jagersjassen, pofbroeken zoals de Plusfour), Toastmaster Coat, Dinner Jacket (de klassieke smoking).

STAP 4: WIJ PERFECTIONEREN

Wij perfectioneren het resultaat bij uw volgende pasbeurten, soms schoonheidsfoutjes, soms verdere maatwerk-ingrepen indien nodig. Enkele details van de afwerking gebeuren ter plaatse door secuur handwerk. De gilet wordt steeds ter plaatse strak rond uw lichaam gemaakt. Terwijl uw even wacht.

br-lazy"
SEMI-BESPOKE

Atelier Hauman is semi-bespoke. Wat betekent dit? De ingrepen aan de pasvorm zijn niet enkel schoonheidsoperaties zoals bij made to measure, maar de authentieke maatwerk-ingrepen die het postuur in zijn geheel aanpassen. Ten tweede wordt de stof met de hand uitgesneden zoals bij bespoke. Ten derde vinden soms nog ingrepen plaats bij een tweede of derde pasbeurt die typisch zijn voor bespoke-kleermakerij en die niet vallen onder gewone retouches.